Presentació

ACI decideix apostar per aquest Congrés a finals del 2018, com a resultat d’una profunda reflexió sobre la seva trajectòria, l’evolució del sector i els professionals que el conformen els darrers 10 anys, celebrant la seva primera edició al novembre del 2019.

D’acord amb els objectius fundacionals, presents a totes les activitats que s’han proposat al llarg d’aquest temps, s’aposta per aquest Congrés d’Enginyeria d’Instal·lacions com a punt de trobada del sector de l’edificació, una plataforma de debat tècnic on els diferents agents que en formen part puguin reunir-se i intercanviar experiència i coneixement.

Treballem per tal que les empreses i altres entitats relacionades amb el sector, estiguin o no vinculades a ACI, estiguin representades, abordant temes com l’anàlisi de tendències als models de construcció actuals, l’edificació sostenible i els edificis d’energia gairebé nul·la i totes les implicacions que comporta el disseny d’instal·lacions més eficients i sostenibles i quin és el paper que ha de jugar el consultor d’instal·lacions en aquest nou escenari que ja és una realitat.

En aquest Congrés es prioritzen els continguts tècnics sobre altres aspectes, factor constant a la trajectòria de l’Associació, conscients que el camí per aconseguir posar en valor el paper del consultor d’instal·lacions passa indefectiblement per associar aquesta figura a una qualitat professional elevada.

A qui ens adrecem?

Com a l’edició anterior, treballarem perquè tots els agents que intervenen a la cadena de valor del sector hi siguin presents, posant especial èmfasi en la figura del consultor d’instal·lacions i el disseny d’instal·lacions al món de l’edificació.

Paginas desde2CongresACI Patrocini e1650797559294

De què parlarem

Amb aquest Congrés s’obre un espai de debat amb el que reflexionar sobre les tendències actuals del sector de l’edificació i quin paper da de jugar el consultor d’instal·lacions en la transició cap a una edificació més sostenible. Per fer-ho,  alternarem diversos formats que van des de les taules rodones amb experts fins a les ponències combinades.

Tematica formats CAT scaled

ACI, 13 anys d'història

Al juliol del 2008 neix l’Associació de Consultors d’Instal·lacions, ACI, amb l’objectiu de disposar d’una EINA DE REPRESENTACIÓ CONJUNTA per al col·lectiu de professionals de la consultoria d’instal·lacions davant dels diferents agents que intervenen en el procés de l’edificació. L’octubre del 2018 es va celebrar el 10è Aniversari de l’entitat en un acte a Caixa Fòrum de Barcelona que va reunir 150 persones vinculades al sector. 

L’any següent, al novembre de 2019, ACI impulsa la 1a edició del Congrés d’Enginyeria d’Instal·lacions, un projecte que va néixer amb vocació d’aglutinar jornades, taules rodones i formació tècnica en un sol dia de programació continuada, i que va acabar incorporant-ne una part exhibició de producte, aconseguint una assistència de més de 400 persones.